Sfeer

Standpunt: sfeer

We willen dat er zoveel mogelijk vrijheid is op het gebied van het gebruik van sfeerattributen.

Naast vocale ondersteuning is het gebruik van sfeerattributen de meest gebruikte methode van supporters om de passie voor hun club te tonen. Helaas wordt het steeds lastiger om via deze sfeerattributen de club te ondersteunen.

Het lijkt een trend te zijn om ieder risico op dit gebied te willen uitbannen, omdat niemand verantwoordelijkheid durft te nemen. Dit leidt er toe dat er steeds meer regels komen om materialen aan bepaalde eisen te binden en vaak zelfs te verbieden. Angst voor misstanden wordt vaak gevoed door een enkele keer dat er iets mis is gegaan, terwijl er niet naar de situatie ter plekke wordt gekeken. Wij vinden de heersende angst bij de autoriteiten zwaar overdreven en vinden dat deze niet de stadionbeleving mag aantasten.

Wij willen dan ook geen beperkingen op het gebruik van vlaggen, bandieri’s en spandoeken voor en tijdens de wedstrijd.
Daarnaast willen we gebruik kunnen maken van megadoeken (doeken die over de tribune worden getrokken of worden opgehesen) zonder dat dit vooraf moet worden aangevraagd en zonder te moeten voldoen aan overdreven veiligheidsnormen.
Tot slot willen wij dat ook andere attributen zoals confetti, werplinten, trommels en megafoons overal worden toegestaan.