Boycot wedstrijd


Komende vrijdag 23 maart speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Excelsior. De gemeente Rotterdam heeft bepaald dat deze wedstrijd met een verplichte buscombi bezocht moet worden,

op basis van een incident rondom deze wedstrijd vorig jaar, waar juist het optreden van politie Rotterdam uiterst dubieus was. De supportersvereniging van FC Groningen en Groningen Fanatics, maar ook de clubleiding van FC Groningen, vinden deze maatregel dusdanig belachelijk dat ze actie ondernemen.

De supportersvereniging en Groningen Fanatics hebben alle supporters opgeroepen deze wedstrijd te boycotten. FC Groningen heeft op haar site een enquête gehouden onder de supporters wat zij van het boycotten van deze wedstrijd vinden, waarop op 8 reacties na slechts steunbetuigingen voor de boycot binnenkwamen. Op basis hiervan heeft de clubleiding besloten geen kaarten voor dit duel te verkopen en daarmee de boycot van de supporters te steunen.

Als statement zal het clubbestuur en personeel zelf via de opgelegde vervoersregeling wel afreizen en in het uitvak plaatsnemen. Tevens heeft de club bij burgemeester Aboutaleb en minister Opstelten om opheldering gevraagd.